dijous, 21 de maig del 2015

ESPINACS AMB BEIXAMEL I OU DUR


Necessitem un quilo d’espinac, un grapat de panses i pinyons, oli d’oliva verge i 3 ous dus. Per la salsa beixamel ens caldrà mig litre de llet d’ametlla o una altre llet, dues cullerades de farina de blat de moro, una ceba, una cullerada de mantega o oli d’oliva.
Comencem rentant l’espinac, els hi tallem les tiges i l’anem posant dins del cistell per fer-la al vapor. Amb cinc minuts de cocció en tenim prou, deixem que s’escorrin fora de l’olla i destapades.
Mentrestant fem la salsa beixamel, posem la llet a escalfar i la reservem calenta. Piquem la ceba ben petita, la posem a la paella amb la mantega i un polsim de sal a foc baix. Anem remenant, (no ha de fregir), fins que ens quedi transparent. Afegim dues cullerades de farina, remenem i coem un parell de minuts.
Un cop fet això comencem a tirar una mica de llet sense deixar de remenar amb el batedor. Quan s’hagi begut el líquid, afegim mes llet, anem fent així fins a tirar tota la llet. Ara hi posem la sal i una mica de pebre blanc, deixem un minut més i tanquem el foc.
En una altre paella posem una mica d’oli i saltegem els pinyons i les panses, quan siguin rosses les barregem amb l’espinac que haurem posat en una safata una mica fonda.
Posem la beixamel per sobre, piquem els ous dus pelats i els tirem al cim de la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada