PATE DE PASTANAGA
Necessitem un manat de pastanagues ratllades i
la triturem juntament amb uns 60ml d’oli d’oliva verge, un gra d’all i sal. A
la recepta si posa aigua, però aquest dia i vaig posar un bon grapat d’anacards
per donar-li una consistència més cremosa.
PATE DE REMOLATXA
Ratllem uns 150g d’aquesta arrel, cap a 200g de
pipes de gira-sol remullades el suc de una llimona, 60ml de tamari (salsa de soja), oli d’oliva i
comí en pols. En aquest hi vaig afegir nous de macadàmia per rebaixar el gust
de la remolatxa i el tamari.
HUMUS
La base son els cigrons cuinats, a l’hora de
coure la llegum es bo acostumar-se afegint-hi alga kombu, us aportarà nutrients
i facilitarà la seva digestió.
Posem en el pot del minipimer els cigrons cuits, afegim un grapat de pipes de gira-sol,
una cullerada de comí, una mica de curri o cúrcuma, tahini (pasta de sèsam), suc de llimona, all i oli d’oliva.
Se’m fa difícil concretar les mides, jo ho
acostumo fer a ull. Quan el prepareu
proveu com us agrada més. Penseu però
que al cap de unes hores els gustos s’assenten i alguns com l’all poden pujar.
Els patés un cop fets, es conserven a la nevera
una setmana ben bona. Si afegiu aigua podeu utilitzar-lo com una salsa o sopa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada