dilluns, 13 de juny del 2016

PATES VEGETALS

PATE DE PASTANAGA

Necessitem un manat de pastanagues ratllades i la triturem juntament amb uns 60ml d’oli d’oliva verge, un gra d’all i sal. A la recepta si posa aigua, però aquest dia i vaig posar un bon grapat d’anacards per donar-li una consistència més cremosa.

PATE DE REMOLATXA

Ratllem uns 150g d’aquesta arrel, cap a 200g de pipes de gira-sol remullades el suc de una llimona, 60ml de tamari (salsa de soja), oli d’oliva i comí en pols. En aquest hi vaig afegir nous de macadàmia per rebaixar el gust de la remolatxa i el tamari.

HUMUS

La base son els cigrons cuinats, a l’hora de coure la llegum es bo acostumar-se afegint-hi alga kombu, us aportarà nutrients i facilitarà la seva digestió.
Posem en el pot del minipimer els cigrons cuits, afegim un grapat de pipes de gira-sol, una cullerada de comí, una mica de curri o cúrcuma, tahini (pasta de sèsam), suc de llimona, all i oli d’oliva.
Se’m fa difícil concretar les mides, jo ho acostumo fer a ull.  Quan el prepareu proveu com us agrada més.  Penseu però que al cap de unes hores els gustos s’assenten i alguns com l’all poden pujar.


Els patés un cop fets, es conserven a la nevera una setmana ben bona. Si afegiu aigua podeu utilitzar-lo com una salsa o sopa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada