Per
a 6 comensals necessitem: mantega i parmesà ratllat, per folrar els motlles o
tasses, 15 g de mantega o una cullerada d’oli d’oliva, 250g d’espinacs tallades,
4 ous mitjans, 200 ml de crema de llet, nou moscada ratllada, sal, pebre negre
per moldre i nusos de pastanaga (opcional) per decorar.
Escalfem
el forn a 160º/gas 3. Folrem les bases
dels motlles amb rodones de paper vegetal, impregnem les parets i el fons amb
mantega i espolsem el parmesà ratllat.
Desfem
la mantega en una paella o cassola a foc mitjà, afegim l’espinac, tapem i
sofregim fins que estiguin tendres, uns 3 o 4 minuts.
Anem
per separar les clares dels rovells de dos ous (les clares les podem utilitzar
en una altre recepta), i ajuntem els dos ous complerts, la crema de llet i
batem.
Tirem
aquesta barreja a la cassola, remenem, ara hi tirem una mica de nou moscada
ratllada, la sal i el pebre negre. Repartim aquesta barreja en els motlles i els
posem al bany Maria al forn fins que quallin de 30 a 35 minuts.
Els
podem servir tant calents com freds, traiem del motlle donant la volta en un
plat petit. Ho podem adornar amb escarola tot al seu voltant i els nusos de
tires de pastanaga.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada