dijous, 27 de març del 2014

TIMBALS D’ESPINACS



Per a 6 comensals necessitem: mantega i parmesà ratllat, per folrar els motlles o tasses, 15 g de mantega o una cullerada d’oli d’oliva, 250g d’espinacs tallades, 4 ous mitjans, 200 ml de crema de llet, nou moscada ratllada, sal, pebre negre per moldre i nusos de pastanaga (opcional) per decorar.
Escalfem el forn a 160º/gas 3. Folrem les  bases dels motlles amb rodones de paper vegetal, impregnem les parets i el fons amb mantega i espolsem el parmesà ratllat.
Desfem la mantega en una paella o cassola a foc mitjà, afegim l’espinac, tapem i sofregim fins que estiguin tendres, uns 3 o 4 minuts.
Anem per separar les clares dels rovells de dos ous (les clares les podem utilitzar en una altre recepta), i ajuntem els dos ous complerts, la crema de llet i batem.
Tirem aquesta barreja a la cassola, remenem, ara hi tirem una mica de nou moscada ratllada, la sal i el pebre negre.  Repartim aquesta barreja en els motlles i els posem al bany Maria al forn fins que quallin de 30 a 35 minuts.

Els podem servir tant calents com freds, traiem del motlle donant la volta en un plat petit. Ho podem adornar amb escarola tot al seu voltant i els nusos de tires de pastanaga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada