Necessitem 60 g de
farina (pot ser de blat, espelta o camut), 70 g de pastanaga, 40 g d’oli de
girasol, 60 g de sucre moreno, 40 g de nous pelades , 1 ou, mitja culleradeta
de llevat, un quart de cullereta de canyella molta, sal, 50 g de formatge per
untar, un quart d’una taronja, i ¼ de tavella de vainilla.
Netegem la
pastanaga i la ratllem. Esmicolem les
nous, reservem. Batem els ous amb el sucre
fins que es dissolgui i quedi espumós. Afegim un pic de sal, la pastanaga
ratllada i els nous.
Tamisarem la farina
juntament amb el llevat i la canyella, i ho afegim a la barreja anterior,
mentre anem remenant fins aconseguir una barreja homogènia.
Ara repartim la
massa entre els 8 motlles per magdalenes i les posem al forn a 170º durant uns
35 minuts (punxem amb un escuradents al mig). Deixem refredar.
Rentem i eixuguem
la taronja, ratllem la pell de la taronja, i a continuació li traiem el suc,
reservem.
Obrim la tavella de
vainilla de dalt a baix amb un ganivet, raspem el interior per treure la polpa.
Barregem el
formatge amb el suc, la ratlladura de taronja, la polpa de vainilla i una
cullereta de sucre. Cobrim les
magdalenes amb aquesta crema, i decorem amb la meitat d’una nou a sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada