divendres, 21 de juny del 2013

MANDONGUILLES DE SEITÀN AMB ESPINACS I BOLETS

Per elaborar les mandonguilles (unes sis persones) necessitarem uns 250 gr de Seitàn, 2 dents d’all, un grapat de julivert picat, una cullerada de pebre vermell dolç, dues cullerades de farina, 5 de pa ratllat, oli d’oliva, sal i pebre. Per el guisat agafarem dos porros, dues dents d’all, uns 200 gr de Xiitake, 200 gr de xampinyons o algun altre bolet, oli d’oliva, un vas de vi negre (opcional) mig litre de brou vegetal i mig quilo d’espinac.
Començarem per picar el seitan, l’all, a trossos ben petits (picadora). Un cop picat ho barregem amb la resta d’ingredients fins aconseguir una massa ferma. Amb les mans lleugerament humides treballarem la massa de seitàn donant forma de mandonguilla.
Posem les mandonguilles en una paella amb oli fins que canviïn de color, reservem sobre un paper de cuina.
Mentrestant tallarem els porros i els alls a  rodanxes molt fines i els sofregim en una paella a foc lent amb dues cullerades d’oli.
Anem per tallar els bolets a quarts i els afegim a la paella.  Si és que hi posem vi, ara seria el moment de fer-ho,  deixem que redueixi a la meitat.  Seguidament afegim el brou i deixem coure també a foc lent fins reduir a la meitat.
Finalment rentem les fulles d’espinac, les tallem i les afegim a la paella, com  també les mandonguilles i tapem, deixem  coure un parell de minuts i deixem reposar tots els ingredients durant uns deu minuts amb el foc tancat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada