Per elaborar les
mandonguilles (unes sis persones) necessitarem uns 250 gr de Seitàn, 2 dents
d’all, un grapat de julivert picat, una cullerada de pebre vermell dolç, dues
cullerades de farina, 5 de pa ratllat, oli d’oliva, sal i pebre. Per el guisat
agafarem dos porros, dues dents d’all, uns 200 gr de Xiitake, 200 gr de xampinyons
o algun altre bolet, oli d’oliva, un vas de vi negre (opcional) mig litre de
brou vegetal i mig quilo d’espinac.
Començarem per
picar el seitan, l’all, a trossos ben petits (picadora). Un cop picat ho
barregem amb la resta d’ingredients fins aconseguir una massa ferma. Amb les
mans lleugerament humides treballarem la massa de seitàn donant forma de
mandonguilla.
Posem les
mandonguilles en una paella amb oli fins que canviïn de color, reservem sobre
un paper de cuina.
Mentrestant
tallarem els porros i els alls a
rodanxes molt fines i els sofregim en una paella a foc lent amb dues
cullerades d’oli.
Anem per tallar els
bolets a quarts i els afegim a la paella.
Si és que hi posem vi, ara seria el moment de fer-ho, deixem que redueixi a la meitat. Seguidament afegim el brou i deixem coure
també a foc lent fins reduir a la meitat.
Finalment rentem
les fulles d’espinac, les tallem i les afegim a la paella, com també les mandonguilles i tapem, deixem coure un parell de minuts i deixem reposar
tots els ingredients durant uns deu minuts amb el foc tancat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada