dijous, 14 de març del 2013

SOPA DE LLENTIES


Per quatre comensals necessitarem: 1 botifarra negre prima o una mida d’arròs integral, 300 grams de llenties Pardines, 4 cebes tendres, 2 pastanagues, un tros d’alga Kombu, una branca de julivert, sal i pebre,
Abans de res posem en remull l’alga durant uns 10 minuts. Comencem netejant la pastanaga i tallem a daus petits. Netegem la ceba, tallem el tall verd fosc i deixem l’altre tros sencer.
Posem la llentia en un colador i la rentem sota l’aixeta, (si utilitzeu arròs, la rentem i la posem juntament amb la llentia) i la posem a la cassola amb la pastanaga, la ceba, el julivert i l’alga. Afegim 2 litres d’aigua i ho fem bullir, quan arranqui baixem el foc i ho deixem coure uns 25 minuts..
Tallarem la botifarra negre a rodanxes gruixudes, les afegim a la sopa, després hi tirem la sal, el pebre i ho deixem coure tot junt un quart d’hora mes. Serviu ben calent.
Aquest és un plat senzill, econòmic, i equilibrat, vaja, que amb un plat d’aquesta sopa en teniu per tot un repàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada