Per unes quatre persones necessitarem: una
cullerada de mantega, una d’oli d’oliva, una ceba picada, 1 o 2 dents d’all
picat, 400 gr d’espinac, 600 ml de brou de verdures o aigua, 150 ml de nata líquida,
nou moscada ratllada, sal, pebre negre per moldre, i 60 gr de pinyons, podeu
canviar i posar escames d’ametlla torrada.
Desfem la mantega amb l’oli en una cassola
gran a foc mitjà, afegim la ceba, tapem i sofregim fins que comenci a estar
tova, uns 5 minuts. Afegim els espinacs,
tapem i sofregim uns altres 5 minuts.
Tirem el brou o l’aigua, fem que bulli, baixem
el foc, tapem i coem fins que l’espinac i la ceba estiguin cuits,
aproximadament uns 15 minuts. Retirem
del foc i afegim la nata (es pot canviar per formatge gruyére, llavors l'afegirem despres de triturar) mentre anem remenant.
Ara triturem, si cal hi afegim líquid per
aconseguir la consistència desitjada., posem la sal, la nou moscada i el pebre. Tornem a posar la sopa al foc per escalfar
sense que arribi a bullir.
Mentrestant torrarem els pinyons o escames d’ametlla
fins que agafin un to daurat, amb un parell de minuts en tindreu prou, millor
no perdre’ls de vista, ja que es dauren ràpid.
Servim la sopa en un plat i tirem els pinyons
per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada