dijous, 17 de gener del 2013

SOPA D’ESPINACS AMB PINYONS TORRATS



Per unes quatre persones necessitarem: una cullerada de mantega, una d’oli d’oliva, una ceba picada, 1 o 2 dents d’all picat, 400 gr d’espinac, 600 ml de brou de verdures o aigua, 150 ml de nata líquida, nou moscada ratllada, sal, pebre negre per moldre, i 60 gr de pinyons, podeu canviar i posar escames d’ametlla torrada.
Desfem la mantega amb l’oli en una cassola gran a foc mitjà, afegim la ceba, tapem i sofregim fins que comenci a estar tova, uns 5 minuts.  Afegim els espinacs, tapem i sofregim uns altres 5 minuts.
Tirem el brou o l’aigua, fem que bulli, baixem el foc, tapem i coem fins que l’espinac i la ceba estiguin cuits, aproximadament uns 15 minuts.  Retirem del foc i afegim la nata (es pot canviar per formatge gruyére, llavors l'afegirem despres de triturar) mentre anem remenant.
Ara triturem, si cal hi afegim líquid per aconseguir la consistència desitjada., posem la sal, la nou moscada i el pebre.  Tornem a posar la sopa al foc per escalfar sense que arribi a bullir.
Mentrestant torrarem els pinyons o escames d’ametlla fins que agafin un to daurat, amb un parell de minuts en tindreu prou, millor no perdre’ls de vista, ja que es dauren ràpid.
Servim la sopa en un plat i tirem els pinyons per sobre.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada