dijous, 17 de gener del 2013

PESTO DE RUCA (RUCULA)

Aquest pesto es similar al d'alfàbrega, però aquesta planta solament la trobem fresca a l'estiu. En altres époques de l'any podem elaborar altres pestos com aquest de ruca, o "el pesto Rosso" que es fa igual però sustituint la ruca per tomaquets deshidratats (novament rehidratats).

Necessitarem uns 60 grams de ruca, 60 gr. de formatge parmesà, 30 gr. de pinyons (torrats o no), o nous crus, una cullerada de mantega a temperatura ambient, sal, oli d'oliva, unes gotes de llimona, i un all (opcional)   Les mides son aproximades, poden variar segons el gust de cada un.

Posem els ingredients dins la gerra de la batidora o turmix, l'oli no el posarem tot al principi. Primer batirem i anirem afegin l'oli fins que ens quedi una salsa espessa.
Ja podeu fer bollir la pasta, un cop cuita l'escorreu però no li passeu aigua freda, afegiu el pesto i barregeu.

Aquesta salsa es conserva a la nevera uns dies, ja que la ruca es va oxidant i el seu color i aroma s'alteren. Per allargar la conserva afegiu-hi oli per sobre fins que quedi tot cobert, això evitarà l'oxidació. Un altre opció es congelar la salsa, però cal tenir en compte que el seu aroma es perd una mica al descongelar-la, i recordeu que no es pot utilitzar el microones per fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada