dimarts, 18 de desembre del 2012

SALMÓ A LA PAPILLOTA AMB VERDURES I ANÍS ESTRELLAT

Necessitarem per unes quatre persones uns 800 grams de penca sense pell ni espines de salmó fresc en 4 trossos, 4 porros, paper vegetal per anar al forn (sempre és millor limitar el ús de paper d’alumini per que no és ecològic), 4 pastanagues, ½ copa de vi blanc amb un raig d’anís, 4 rodanxes de llimona, 4 estrelles d’anís, sal, pebre i oli d’oliva o mantega.
Comencem per pelar els porros i les pastanagues i els tallem a bastonets prims. Escaldem les verdures, escorrem i refredem amb aigua amb gel.  Posem els 4 papers sobre la taula, i a sobre de cadascun, munteu-hi una part de les verdures , a sobre posem una escalopa de salmó amb sal i pebre la rodanxa de llimona, l’estrella d’anís, una mica d’oli (o mantega) i un raiget de vi amb anís (opcional).
Ara emboliquem el paper, tancant cada paquet hermèticament, fent uns quants plecs a cada banda.  Posem els paquets un a costat de l’altre en una safata de forn i al moment de servir-los posem-los a dins del forn ben calent durant tres o quatre minuts.
Ho traiem del forn, i els col·loquem en un plat i a taula, on cada comensal obrirà el seu paquet.

Podeu variar tant amb les verdures com amb el peix, si es tracta de fer un peix sencer, les verdures no cal escaldar-les.  Les posarem netes i tallades directament al paper, llavors la cocció s’allarga a uns 10 a 12 minuts. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada