Necessitarem per unes quatre persones uns 800
grams de penca sense pell ni espines de salmó fresc en 4 trossos, 4 porros,
paper vegetal per anar al forn (sempre és millor limitar el ús de paper
d’alumini per que no és ecològic), 4 pastanagues, ½ copa de vi blanc amb un
raig d’anís, 4 rodanxes de llimona, 4 estrelles d’anís, sal, pebre i oli
d’oliva o mantega.
Comencem per pelar els porros i les
pastanagues i els tallem a bastonets prims. Escaldem les verdures, escorrem i
refredem amb aigua amb gel. Posem els 4
papers sobre la taula, i a sobre de cadascun, munteu-hi una part de les
verdures , a sobre posem una escalopa de salmó amb sal i pebre la rodanxa de
llimona, l’estrella d’anís, una mica d’oli (o mantega) i un raiget de vi amb
anís (opcional).
Ara emboliquem el paper, tancant cada paquet
hermèticament, fent uns quants plecs a cada banda. Posem els paquets un a costat de l’altre en
una safata de forn i al moment de servir-los posem-los a dins del forn ben calent
durant tres o quatre minuts.
Ho traiem del forn, i els col·loquem en un
plat i a taula, on cada comensal obrirà el seu paquet.
Podeu variar tant amb les verdures com amb el
peix, si es tracta de fer un peix sencer, les verdures no cal
escaldar-les. Les posarem netes i
tallades directament al paper, llavors la cocció s’allarga a uns 10 a 12
minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada