dimarts, 18 de desembre del 2012

XATÓ

Necessitem una escarola, 100 gr bacallà dessalat, 100 gr tonyina amb oli, 6 anxoves, 50 gr de olives verdes i 50 de negres.
Per la salsa romesco 3 o 4 tomàquets de penjar vermells , 1 gra d’all, 15 o 20 ametlles torrades, 3 nyores, 4 cullerades de vinagre de vi blanc, 200 cc d’oli d’oliva, pebre vermell dolç, 1/2 bitxo i sal.
Començarem per la salsa: en un morter, picarem l’all, després les ametlles pelades, les piquem bé i afegim les nyores i el bitxo que s’hauran fet així: primerament obriu-les, traieu-ne les llavors i deixar-les en remull en aigua freda més de mitja hora. Després, s’escorren les nyores i el bitxo, passant-ho tot per oli calent (fora del foc), només uns segons; talleu-ho i xafeu-ho bé al morter. Afegim el tomàquet fet puré. Aclariu-ho amb el vinagre i a les hores aneu tirant l’oli a poc a poc, sense deixar de remenar amb el batedor. A l’últim es passa tot per el colador xinés- opcional.
Preparem el plat: posem l’escarola neta i tallada en el bol, a sobre hi anem posant el bacallà a trossos, la tonyina, les anxoves, i les olives. Ara hi tirem per sobre la salsa romesco, la que sobre la posem en un bol a part per acompanyar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada