dimecres, 31 d’octubre de 2012

PASTIS DE CARBASSA


Necessitarem mig quilo de carbassa cuita, 250 ml de nata líquida, 2 ous, 125 gr sucre moreno, una culleredeta i mitja de canyella en pols, una altre de gengibre en pols i un quart de culleredeta de clau en pols i mitja culleredeta de sal.
Per fer la masa necessitarem: 375 gr de farina, mitja culleredeta de sal, 150 de mantega a daus i 3 o 4 cullerades d'aigua freda.
Començarem per fer la massa, posant la farina tamisada amb la sal i la mantega. Pastem, hi afegim l'aigua suficient per que es lligui, formem una bola, l'emboliquem amb paper encerat, i la deixem refredar uns 20 minuts.
Traiem i la col·loquem sobre la taula i amb el rodillo l'estirem fins que tingui uns 3 mm de gruix. La posem en un motlle que previament haurem untat amb mantega. Retallem la pasta sobrant, la pastem i tallem en forma de fulles. Mollem tot el voltant amb un pincell amb aigua, per poder engantxar les fulles a sobre. Reservem a la nevera uns 20 minuts.
Escalfem el forn a 200Cº/Gas 6. Un cop han passat els 20 minuts, punxem el fons de la massa amb una forquilla i ho cobrim amb paper encerat.  Omplim amb llegum i posem al forn uns 12 minuts.  Traurem el paper i la llegum i el tornem a posar al forn uns 6 o 8 minuts més. Baixem la temperatura a 190Cº/Gas 5.
Finalment barregem la carbassa, la nata líquida, els ous, el sucre, les espècies i la sal. Ara posem aquesta barreja a la massa i fornegem uns 40 minuts fins que cualli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada