dilluns, 19 de desembre del 2022

ENSALADILLA AMB REMOLATXA I MAIONESA VEGANA

Per 2 persones necessitem: 1 remolatxa bullida sencera durant uns minuts, ha de quedar una mica cruixent, treure la pell i talla a daus. Cou 2 pastanagues petites igual que has fet amb la remolatxa,   100g de pèsol escaldats, 1C d’alga dulse rehidratada durant uns 5 minuts i tallada petita, (podem substituir per 1c de tàrtar d’algues) per últim afegir 1 poma vermella a daus amb unes gotes de llimona per que no s’oxidi.

Per la maionesa: 2C de pipes de girasol remullades mínim 2 hores, el suc de mitja llimona gran, 3C d’aigua mineral, un pessic de sal i 125ml d’oli d’oliva verge extra. Escorre les pipes i posar-les junt amb els altres ingredients menys l’oli, al vas per triturar, ha de quedar cremós, sense trossets, en aquest punt afegir l’oli mica en mica fins aconseguir una textura densa.

Comença fent la maionesa i guarda a la nevera (es guarda una setmana ben bona, pot servir per altres plats com acompanyar uns espàrrecs). 

Talla els ingredients a trossos regulars deixant la poma per el final, afegeix la salsa per sobre. Acompanya  amb fulles verdes: dent de lleó, caputxina(flors i fulles), ruca, mostassa, bleda de colors, enciam, coriandre... germinats i unes olives negres.


                                        


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada