dilluns, 19 de desembre del 2022

CINTES DE FAJOL AMB PESTO DE FAVES


 Escalfar una olla amb aigua i una fulla de llor. Posa la sal quan arrenqui el bull.

Desgrana uns 150g de faves (850g aproximadament el pes amb beines) per escollint les mes menudes. Reservar uns 50g i afegeix la resta al vas per triturar amb 2 alls aixafats, un grapat petit de fulles de julivert, un de marduix o orenga fresc,  i menta, uns 60g de pinyons o pistatxos, amanir amb pessic de sal marina i pebre negre recent molta. Tritura formant un puré amb trossets, parar de tant en tant per fer baixar el que queda a les parets del vas amb una espàtula, afegir oli d’oliva verge extra necessari per lligar (125ml aprox.). Surten unes 3 racions.

Escalfa 2 o 3C d’oli d’oliva en una cassola o paella gran, afegir mig bitxo tallat petit, 2 alls laminats, salteja durant uns minuts a foc mitjà i sense deixar de moure, sobretot que no es torri. Tenca el foc i reserva.

Bull la pasta 1 minut  menys del que recomana el paquet.  Escorre i reserva ½ T d’aigua. 

En un bol gran posa el pesto amb el saltejat, una mica d’aigua, barreja i afegeix la pasta, remena fins impregnar-ho,  amaneix amb 2C de llevat nutricional o parmesà ratllat, unes fulles de menta picadetes i les faves que havies reservat. Serveix.


                                               


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada