dilluns, 19 de desembre del 2022

CARXOFES AL VAPOR AMB VINAGRETA

Us proposo dues opcions:  tallar la carxofa a làmines, treure les fulles mes dures de la part de baix i tallar les puntes. Aquesta és més ràpida a l’hora de cuinar. 

L’altre opció es fer-les senceres: pelar la tija de la carxofa, treure les fulles més dureses de la part de baix i tallar el tronc.

Posar la carxofa en un bol amb aigua i llimona per evitar que s’oxidi. 

Per la 1a opció portar a escalfar una cassola o olla amb dos dits d’aigua. Mentrestant  col·locar els talls de carxofa a la cistella de cocció, que posarem a coure quan l’aigua ja estigui bullint. Amb pocs minuts estaran, les passem en un plat i amanim amb una mica de sal, pebre, un bon raig d’oli d’oliva verge extra i julivert o orenga per sobre.

Per a la 2ona col·locar les carxofes al fons de l’olla, amb una mica menys d’aigua, només per cobrir la base de la carxofa. Fer arrencar el bull, baixar el foc i coure fins que quedi tendre 20 minuts, dependrà de la mida que tingui. Acompanyar amb una vinagreta: 2C de tamari, 1C de vinagre de poma, 2C d’oli d’oliva verge extra, i 1C de xarop d’atzavara. Barrejar fins aconseguir que emulsioni. 

O també amb una salsa romesco ;) 


                                 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada