Qui no hi estigui acostumat a menjar tant cru, pot coure al vapor o escaldar la pastanaga, la col kale, el bròcoli.
Es poden fer les variacions que més s’adaptin a cada un, sempre i quant es mantingui una bona combinació dels aliments. Es tracta de tenir la quinoa, arròs, mill, polenta i/o un llegum cuits amb antelació.
La clau es posar l’amanit al fons del pot, si posem ceba laminada, ho fem a continuació per que es vagi macerant amb la salsa. Seguidament millor posar els ingredients que els costi absorbir líquid, com la pastanaga, el nap, el fonoll, flors de brocoli i la seva tija ratllada, col i flor, pèsols escaldats... Després afegir el cereal i/o llegum, tofu, olives... continuant amb la fruita fresca (magrana, nabius) o deshidratada.
Les fulles verdes (escarola, rúcula, espinac petit, col kale sense la tija, fer massatge amb un polsim de sal i unes gotes de llimona) les col·loquem ara per que no quedin molles. Si es vol posar fruits secs, llavors, olives sense pinyol, formatge o alvocat (afegir al mateix dia del seu consum) afegirem al final, per sobre les fulles.
Per 1 persona farem amb un pot de uns 750ml
A l’hora de gaudir-ne, abocar el pot dins un bol, remenar per repartir la salsa.
Amb aquest muntatge tant acolorit sereu l’enveja “sana” dels companys, a mes a mes tornareu a la feina renovats i amb energia.
Per la salsa posar 1 taronja sense la pell (podem ratllar-la i afegir-la per sobre), mitja llimona pelada, 2 dàtils o 1C de suc concentrat de poma, o1C de mel, un grapat de fulles de julivert, o cibulet, 1C de mostassa, ½ c de pebrot picant vermell, un tros de cúrcuma fresca o1/2 c en pols, i una mica de sal marina. Triturar tot els ingredients i afegim ¼ T d’oli d’oliva, fins aconseguir la textura de maionesa.
A tenir en conte, si posem tofu, no ens caldrà l’alvocat i el llegum. Cal menjar proteïna però com tot amb la seva mida ;)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada