dimecres, 29 de desembre del 2021

SUC DE TARONJA I UN PLAT COMBINAT


 

Per 2 gots posar al vas per triturar en aquest ordre: 1T d’aigua mineral, 2 taronges pelades i tallades a quarts, 1 tros al gust de gingebre fresc pelat o ½ c cúrcuma fresca o en pols, 1C de mel o dolç (opcional, al principi de la temporada la taronja no es tant dolça). Batre 1er a poc a poc i anar pujant de velocitat fins aconseguir una beguda cremosa. Abans de pelar la taronja, ratllar la pell i afegir al final.

Si poseu cúrcuma, un cop servit, moldre pebre negre per sobre per activar la curcumina.

 

PLAT COMBINAT 

 

Si tenim coses preparades a la nevera, guanyarem temps a l’hora de preparar un àpat. Jugar i confeccionar diferents tipus de salses, canviant aromàtiques, vinagres, tamaris, cítrics... ens donarà un “plus” als plats. En aquest cas, podem tenir fetes les “patates fregides” de moniato, i la salsa amb antelació.

  

Escalfar el forn a 190º

Començar per pelar els naps, el moniato, pastanaga, nyàmera... tallar a tires gruixudes, posar en un bol, amanir amb oli, sal, romaní i farigola, amb les mans fem que ens quedin ben impregnades. Posar paper sobre la safata del forn i col·locar les hortalisses. Coure uns 20 minuts.  

Tallar les bases de uns quants xampinyons, portobello..., posar en un bol i regar amb una mica d’aigua calenta.  Tallar per la meitat i saltejar a la paella amb un polsim de sal, tapat i a foc suau, destapar passats 2 minuts i deixar evaporar l’aigua que han fet, vigilar que no se’ns coguin massa.

Rentar i tallar les tiges de l’espinac, si és que no ho heu fet abans ;) El millor quan arribeu a casa amb la compra, és netejar-les, centrifugar-les igual que fem amb l’enciam, i guardar-les en un “taper” a la nevera, d’aquesta manera ja les tindrem a punt. Coure els espinacs al vapor de 3 a 5 minuts.  Un cop cuits els traslladem al plat i anem per fer els ous. 

La millor manera de consumir l’ou es escalfat o passat per aigua, la intenció es que la clara quedi ben cuita i el rovell sencer i cru. 

I per fer encara més atractiu el plat l’acompanyarem d’una maionesa especiada, 1T d’anacards (posar 2h. en remull), el suc de mitja llimona o taronja, 2 dàtils sense el pinyol, 1C de salsa harissa o una altre picant (si no us agrada massa picant, posar 1c petita) 1 all, 1c de ceba granulada, una mica de sal i pebre negre. Llençar l’aigua del remull dels anacards i posar al vas junt amb la resta d’ingredient i uns 120ml d’aigua mineral o filtrada. Triturar fins aconseguir la textura de maionesa.


                                                                               


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada