dijous, 14 d’octubre del 2021

VERDURES SALTEJADES AMB SESAM I BOLETS


 

Posar 2C d’oli d’oliva o 1,5 C de ghee, en una cassola o wok, afegir una ceba mitjana tallada a mitges llunes, espolsar amb una mica de sal marina, saltejar una parell de minuts a foc mitjà, amanir amb 1c de xarop d’atzavara, coure 1 minut més.

Afegim la pastanaga laminada a trossos regulars per que la cocció sigui igual, passats 2 o 3 minuts afegir els bolets laminats que 1er haurem apartat la base i escaldat amb aigua calenta. Remenar i afegir una mica de l’aigua que hem utilitzat per escaldar els bolets ajudant-nos amb un colador, tapar i deixem coure 3 minuts i afegir el pebrot vermell a tires i finalment el carbassó, coem uns minuts mes i apaguem el foc.

Per últim ratllar 1cm aprox. de gingebre fresc.

La idea es que les verdures quedin cruixents i conservin el seu color.

Amanim amb un bon raig de tamari (salsa de soja) i uns grans de sèsam i/o comí negre que haurem torrat.  No he afegit mes sal a la cocció, per que el tamari es una salsa forta de gust, a mes a mes cal tenir en compte l’amanida de ruca que porta formatge (el formatge ja en porta).

Aquest plat es bo tal qual, però hi podem barrejar uns cigrons, o combina bé amb quinoa, arròs integral...

I per acompanyar una amanida de rúcula amb olives d’aragò i unes llesques de parmesà (si no mengeu formatge, es pot substituir per llevat nutricional). Amanir amb oli d’oliva.

 

                   


                    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada