dijous, 14 d’octubre del 2021

RAVANETS i REMOLATXA CONFITADA


 

El ravanet necessites netejar-lo de seguida que arribes a casa, separar les fulles de l’arrel, per que perd molt ràpidament. Un cop nets sense les fulles els eixugo bé amb un drap i els guardo a la nevera en un pot de vidre. Les fulles mes tendres les utilitzo a l’amanida o al batut.

Per fer-los confitats, un cop dins el pot de vidre net, posem ½ Tassa de vinagre de poma, ½ T d’aigua, 1cullerada de postres de panela, 1 polsim de sal marina (la sal comú al portar antiaglomerants no ens anirà bé) unes branques de romaní o una altre planta aromàtica. 

Tapar hermèticament sacsejar be el pot per barrejar els ingredients. Reservar a la nevera, l’endemà ja el podem tastar.

 

REMOLATXA CONFITADA

 

Un cop hem rentat la remolatxa la pelem i la tallem fina, jo l’he espiralitzat, però si no tens cap estri per fer-ho, filetejar-la, i desprès tallar-la a tires o a mitges llunes. 

La introduïm al pot de vidre, i afegir els mateixos ingredients que en els ravenets. Si us falta líquid per tapar la remolatxa afegiu a parts iguales mes aigua i vinagre. 

Es important que sempre ens quedi un espai entre la tapa i el líquid per els gasos de la fermentació. Amb la remolatxa m’hi agrada molt la farigola però es al gust de cada un.

 

REMOLATXA MACERADA

 

No és un pickle però també es una altre manera de tenir apunt a la nevera i gaudir-ne en un plis. Aquesta maceració es per consum ràpid, 3 o 4 dies a la nevera. Es una bona manera de menjar la remolatxa crua ja que al ser dura i fibrosa s’estova fent-los més agradables al paladar.

Rentar, pelar i filetejar la remolatxa, col·locar-la a dins el pot de vidre amb unes fulles de farigola.

En un bol a part posar 4C d’oli d’oliva, el suc de 1 llimona mitjana o 1 llima, 1Cullerada sopera de xarop d’atzavara, sal marina al gust, 1cm aproximat de gingebre fresc ratllat. Integrar els ingredients i tirem a sobre la remolatxa.  Tancar el pot i sacsejar per impregnar-ho tot. En un principi pot ser que la remolatxa sobresurti del líquid però mica a mica anirà treien suc i acabant reposant dins la salsa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada