dilluns, 21 de setembre del 2020

AMANIDA DE L'HORT

Es tracta de fer una amanida majoritàriament de fulles verdes, les que tinguem en aquell moment, per exemple: un parell d’enciams diferents, rucula, espinac petit, fulles d’alfàbrega... 

Aquest estiu he plantat unes quantes plantes aromàtiques per tenir a mà i acompanyar diferents plats, en aquesta amanida hi he posat fulles d’alfàbrega morada, espinac malabar (espinac enfiladissa de fulles gruixudes) salicòrnia o espàrrec de mar (originària dels aiguamolls) i de verdolaga que em creix de forma espontània ;)

 

Col·loquem les fulles netes per capes al bol per servir, afegim unes olives negres, uns xerris i unes 3 o 4 figues amb la seva pell que primer haurem rentat, tallades a quarts. He posat la salicòrnia per sobre d’elles con que és lleugerament salada, contrasta amb el sabor dolç de la figa.

I si tenim germinats encara millor.  Per amanir gairebé sempre faig una barreja de: 1C de mantega de sèsam blanc, 1C de llimona, 1C d’oli de llinassa de 1ª pressió en fred (omega 3) 2C d’oli d’oliva VE, si cal es pot allargar amb una mica d’aigua filtrada, emulsionem bé i amanim.

 

Essen una amanida molt senzilla, el seu resultat es més que satisfactori, a part d’alegrar-nos la vista, es molt rica en enzims, clorofil·la i minerals. 


                                              


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada