dijous, 9 de juliol de 2020

ESPAGUETIS DE CARBASSO AMB XIITAKES

Per a dues racions, necessitem una carbassó mitjà, 2 dens d’all, un grapat de xiitakes o els bolets que tingueu, sal marina, oli d’oliva, orenga, i llevat nutricional o parmesà ratllat.
Rentem el carbassó i l’espiralitzem, el col·loquem en un colador sobre un bol, hi tirem un polsim de sal per ajudar a perdre l’aigua.
Mentrestant tallarem els bolets a làmines, (si son deshidratats els posarem en remull una estona abans) posem oli a la paella per saltejar els bolets durant 5 minuts a foc mitjà baix. Afegim els alls tallats a làmines i el fem un parell de minuts més.
Posarem poc oli, si cal cap al final n’hi afegim una mica més. Tanquem el foc i reservem.
A l’hora de servir, escorrem bé els fideus i afegim els bolets amb el formatge per sobre. 

Acompanyem amb amanida de fulles verdes, nabius deshidratats, nous, pipes de carbassa i gira sol.  La vinagreta que faig servir normalment es: 1C de pasta de sèsam cru, 1C d’oli de llinassa, 1 i ½ C suc de llimona i 2 C d’ oli d’oliva, es pot allargar amb una mica d’aigua. Remenem per integrar-ho tot fins a emulsionar.

                                                 

Cap comentari:

Publica un comentari