dijous, 7 de maig del 2020

CUSCUS DE BROCOLI

Per unes 4 persones necessitarem 500g  aprox. de bròcoli (només les flors el tall el reservem per un altre plat), sal marina, bicarbonat, glaçons, 100g de tomàquets secs hidratats amb aigua mínim 2 hores, 50g de pastanaga, 30g de ceba tendra i un grapat de cigrons ( podríem canviar per blat de moro o pèsols).
Per l’amanit ens calen 100g d’oli d’oliva AOVE, 15g de panses, 2g de llavors de comí, 3g d’anís estrellat, 1 branca de canyella, 1 tros de pell de taronja, 1 branca de romaní, fulles de menta al gust.
Per preparar el cuscús, separem les flors de les tiges, rentem i eixuguem bé. Triturem fins que quedi engrunat. 
El següent pas és opcional, jo me’l vaig saltar, però el vaig amanir amb unes gotes de suc de llimona i un polsim de sal.
Escaldar durant 30 segons amb aigua salada bullint amb una punta de bicarbonat. Traiem i posem amb aigua amb glaçons per trencar la cocció. Colem i eixuguem. Reservem. 
Per el amanit, posem l’oli amb la resta dels ingredients a un bol o tupí per fer al bany maria, o escalfem sense passar dels 80º. Tanquem el foc, tapem i deixem infusionar fins que es refredi. Colem recuperant les panses i reservem.
Tallem les fulles de menta ben petites i afegim a l’oli.
Mentrestant tallem la pastanaga i la ceba a daus petits, i els tomàquets a tires. Barregem amb el cuscús i amanim amb l’oli marinat. Barregem per impregnar-ho tot, deixem a la nevera mínim un parell d’hores.
A l’hora de servir adornem amb olives negres (millor treure el pinyol), brots i o germinats.


                                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada