Per 4 persones necessitareu: 3 o 4 alvocats i madurs, el suc d’una llimona, 2 iogurt naturals molt cremosos (grec), 250 ml de brou de pollastre suau, remolatxa i sèsam torrat per adornar.
Començarem per bullir la remolatxa durant uns
20 minuts. Mentrestant peleu i trossegeu els alvocats, elimineu la
llavor, els aneu posant en un bol gran, impregna’ls de seguida amb el suc de
llimona.
Afegim el iogurt, si voleu fer servir un de
normal o descremats, el que heu de fer es a la nit abans els posem en un
colador amb un drap de fil sobre un bol per que vagi treien el suc, l’endemà
tindreu una pasta molt cremosa.
Ara hi afegim una part o tota del brou,
dependrà de com ens agradi la textura de la crema.
Posem sal i pebre al gust. Triturem i reduïm la barreja a crema, deixeu-la reposar a la nevera mínim una hora.
Un cop bullida o al vapor, deixeu la remolatxa a refredar, peleu i talleu a daus. Abans de
coure-la, sempre és millor no tallar les fulles a ran, així conserva tant els
nutrients i el seu color viu.
Queda molt bé servida en una copa de vidre,
llavors hi afegiu els daus petits de remolatxa i sèsam.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada