dilluns, 10 d’octubre del 2022

AMANIDA DE FAVES TENDRES

Per dues persones, ens caldran ¼ kg de faves i ¼ de pèsols amb la seves tavelles o sense pèsols llavors serà mig quilo de faves, un grapat gran de fulles verdes: espinac petit, enciam, ruca o bledes de colors mini, una dotzena de fulles de menta fresca, 3 o 4 maduixots grans, 2 C de vinagre balsàmic de poma, 3 o 4C d’oli d’oliva verge extra, sal gruixuda i un pessic de xocolata negre.

 

Començar per pelar les faves i fer-les al vapor de 6 a 8 minuts. Si son mes grans ho escaldem durant uns minuts amb unes fulles de menta per donar gust.   Escorre de seguida, i passar per aigua freda per tallar la cocció i conservar el seu color verd. 

Tallar petit les fulles de menta i les fulles verdes escollides.

Barrejar 1C de vinagre amb 2 o 3 d’oli d’oliva en un bol on hi macerarem les faves, els pèsols, la menta, remenar amb cura per que s’impregni tot.

En una altre bol mes petit emulsionar l’altre cullerada de vinagre amb 1 ½ d’oli per macerar els maduixots. Aquests els haurem tallat a làmines de ½ cm aproximadament.

Alhora de muntar el plat formar un llit amb fulles verdes que haurem amanit amb una mica d’oli abans i fet un lleuger massatge amb les mans. Col·locar a sobre les làmines del maduixot,

i per últim afegir les faves i pèsols macerats.

Espolsar per sobre amb la xocolata negre (sempre millor tingui com a mínim 75% de cacao) ratllada i sal gruixuda.


                                        


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada