dijous, 1 d’abril del 2021

TOFU I POLENTA AMB BLEDES


 

Rentar les fulles de les bledes verdes o de colors,  si son massa grans les tallem pel mig i les coem amb una mica d’aigua amb sal, sense que les cobreixi. Si les penques les troveu massa gruixudes es tallen petites i les afegim tot just abans que afegim les fulles. Només cal escaldar-les un parell o tres minuts i ja les tenim.

La polenta (sèmola de blat de moro) com a cereal es deficitari en lisina (aminoàcid essencial) però acompanyat en aquest cas del tofu formen la proteïna completa. 

El tofu es forma quan es cualla la llet de soja, així quan en comprem es bo mirar quin tipus de coagulant s’ha utilitzat: el sulfat de calç i el “nigari” (clorur de magnesi) son preferibles per el seu resultat nutritiu. Abans de utilitzar-lo es recomanable bullir de 10 -15 minuts amb aigua i un tros d’alga. Un cop temperat el guardem a la nevera amb el líquid de la cocció. O macerar-lo amb salsa de soja, miso.... per donar-li gust, ja que es de gust neutre.

Per la sèmola posem 4 volums d’aigua per 1 de polenta. Esperem que arrenqui el bull afegim una mica de sal i afegir la sèmola en forma de pluja, 1C d’orenga sec , cúrcuma o l’espècie que agradi, anar remenant durant 2 o 3 minuts, apagar el foc i afegir 2 alls tendres picadets amb les seves fulles (podeu posar el que més us agradi, podeu saltejar prèviament uns bolets i afegir-los)

Remenar fins integrar-ho i aboquem la massa en una safata quadrada o rectangular amb un gruix de 1,5cm aproximadament, deixem refredar. 

El tofu l’he macerat amb 1C de salsa de soja, 1c de cúrcuma mínim una hora. Desprès fet a la planxa junt amb la polenta a talls.

Per muntar el plat, col·locar les fulles de bleda i a sobre un tall de polenta i un de tofu amanir amb la salsa de maceració.


                                      


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada