dimarts, 20 d’abril del 2021

AMANIDA PRIMAVERA

Per unes dues persones, ens caldran ¼ kg de faves i ¼ de pèsols amb la seves tavelles, un grapat gran de fulles verdes: espinac petit, enciam, ruca o bledes de colors mini, una dotzena de fulles de menta fresca, 3 o 4 maduixots grans, 2 Cullerada de vinagre balsàmic de poma, 3 o 4C d’oli d’oliva verge extra, sal gruixuda i un pessic de xocolata negre.

 

Començar per pelar les faves i els pèsols, si son petites i tendres no caldrà coure-les. Si son mes grans ho escaldem durant uns minuts amb unes fulles de menta per donar gust.   Escorre de seguida, i passar per aigua freda per tallar la cocció i conservar el seu color verd. 

Tallar petit les fulles de menta i les fulles verdes escollides, afegir a les faves i pèsols en un bol.

Emulsionem 1C de vinagre amb 2 o 3 d’oli d’oliva en un bol on hi macerarem les faves, els pèsols, les fulles verdes i la menta, remenar amb cura per que s’impregni tot.

En una altre bol mes petit emulsionar l’altre cullerada de vinagre amb 1 ½ d’oli per macerar els maduixots. Aquests els haurem tallat a làmines de ½ cm aproximadament.

Alhora de muntar el plat formar un llit amb fulles verdes que haurem amanit amb una mica d’oli abans i fet un lleuger massatge amb les mans. Col·locar a sobre les làmines del maduixot,

i per últim amb una cullera afegir les faves i pèsols macerats.

Espolsar per sobre amb la xocolata negre ratllada i sal gruixuda.


                                           


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada