dilluns, 30 de novembre del 2020

AMANIDA DE TRUFES DE COLORS

Es un plat a part de senzill, es vistós, saborós i nutritiu, es tracta de una salsa “maionesa” feta de pipes de gira sol, riques amb omega 3 i que combinen molt bé amb qualsevol hortalissa d’arrel crua, o per exemple una fulla de col Kale Pluma sense la tija i tallada ben petita. 

Una bona manera per introduir crus a la nostra alimentació, les nostres cèl·lules estaran contentíssimes!

Per la crema, necessitem 1T de llavors de gira sol que posarem en remull per despertar-les, mínim 6 hores. Un cop activades les escorrem i posem al vas per triturar amb ½ T d’aigua, 2C de suc de llimona, 2C de llevat nutricional (riques amb vitamines del grup B) i ½ c de sal marina. Aquesta seria la base, a partir d’aquí podem afegir les herbes aromàtiques que tinguem a mà (julivert, cibulet, orenga, romaní, farigola, comí...) una dent d’all, tàperes, o una cullerada de ceba tallada petita.

Freguem bé les pastanagues i remolatxa i ratllem petit. Ara només cal barrejar l’arrel amb la crema i formar les boles.

També podeu afegir una miqueta de miso diluït a la salsa (abans d’afegir les herbes aromàtiques) i deixar-la fermentar 1 dia fora de la nevera, després guardem a la nevera amb les herbes escollides. Amb aquest petit canvi tindrem una crema de formatge vega.


                                  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada