dilluns, 24 d’octubre del 2016

CROQUETES DE PASTANAGA I PANSES

Necessitarem 250g de pastanaga ratllada, 40g de panses (si voleu un gust
menys dols en poseu menys), una ceba, 40g de farina d’espelta o la que
tingueu, una cullerada de farina fina de blat de moro (“maizena”), 300ml
de llet de civada, mitja culleradeta de canyella i mitja de nou moscada, sal,
pebre, un ou, 100g de pa ratllat aprox., 50g de llavors de sèsam aprox. i
oli d’oliva verge.
Comencem pelant i picant ben fina la ceba, ratllem la pastanaga.
Posem una mica d’oli a la paella i sofregim la ceba dos o tres minuts,
afegim la pastanaga i continuem uns 5 m. més fins que ens quedi cuita.
Ara hi afegim les farines, les panses i anem remenant per barrejar fins que
la farina es comenci a torrar.
Anem incorporant la llet calenta sense tirar-la de cop, deixem que es vagi
espesseint abans de posar-n’hi més. Espolsem amb la canyella, la nou
moscada, la sal i el pebre.
Tapem amb paper film i ho deixem refredar, per anar més ràpid la podem
posar un parell d’hores a la nevera.
Batem l’ou en un plat fondo, en un altre hi barregem el pa ratllat amb les
llavors de sèsam.
Anem agafant porcions de massa amb una cullera i els donem forma rodona amb
les mans. Les passem per l’ou i després per la barreja del pa ratllat per
que ens quedin ben arrebossades.
Un cop llestes, les fregim amb oli abundant ben calent fins que estiguin ben
rosses.
Les podem servir acompanyades d’amanida
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada