Necessitarem
15 g de mantega, una cullerada d’oli d’oliva, una ceba mitjana picada, 2 pomes
pelades, sense el cor i tallades a mitges llunes, 150 g de patates pelades i
tallades a quadrats petits, 350 g de remolatxa cuita tallada també a quadres
petits, una mica de clau molt, sal i pebre per moldre, suc de llimona, 150 ml
de crema agra i 1 o 2 cullerades de ravanet.
Desfem
la mantega amb l’oli en una cassola gran a foc mitjà, afegim la ceba, tapem i coem
fins que estigui tendre: uns 5 minuts. Posem
la poma i la patata, remenem i baixem el foc.
Tapem i sofregim de 10 a 15 minuts més.
Hi
afegim la remolatxa amb un litre d’aigua.
Fem que bulli, tapem i coem aproximadament un quart d’hora.
Ara
posem la sopa en una batedora i la liqüem, si agrada mes líquida s’hi afegeix més
aigua, amanim amb el clau molt, sal, pebre negre i un raig de llimona per realçar
el sabor.
Si
l’escalfeu vigileu que no arribi a bullir. Serviu
la sopa als plats i afegiu la crema agra que haureu barrejat prèviament amb el
ravanet picant.
Aquesta
sopa pot tenir altres variacions:
SOPA DE REMOLATXA AMB COL
podem
reemplaçar la poma per 250 g de col picada, en aquest cas no triturem la sopa,
si no que la servim amb els trossos.
SOPA DE REMOLATXA AMB TARONJA
Un cop s’hagi refredat la sopa, hi podem
afegir la pela ratllada i el suc de mitja taronja, rectificarem el punt de sal
i pebre i servirem SENSE la crema de ravanet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada