dilluns, 12 de juliol del 2021

FLORS DE CARBASSO AL VAPOR FARCIDES DE PURÉ DE PASTANAGA A LA MENTA


Per unes 5 o 6 flors amb carbassó inclòs necessitem formatge tipus cabra (podem substituir-lo per una ametlla, a la foto es formatge d’ametlla i anacard), una ceba petita tallada a daus petits, unes fulles de julivert o cibulet i un parell de dàtils. 

Posar les flors amb aigua freda, amb cura de no trencar-les les anem netejant que no tinguin cap insecte, i treure el pistil que hi ha al mig.  Deixem escorre sobre un drap.

Saltegem la ceba amb un polsim de sal de 3 a 5 minuts i parem el foc.  Treure el pinyol del dàtil i tallar la seva carn ben petit, reservar. Esmicolar el formatge en un bol, amanir amb el cibulet o julivert tallat petit, i un pessic de pebre molt, afegir la ceba i els dàtils, barrejar.

Farcir les flors amb aquesta barreja i anem col·locant al cistell per coure-les al vapor. Abans de posar al cistell a l’olla és preferible fer arrencar el bull a l’aigua, seguidament ja podrem posar el cistell i tornar a tapar. Amb 3 o 5 minuts de cocció n’hi ha prou, després es treuen amb l’ajuda d’una espàtula per col·locar-les en una font per servir.

Per el puré de pastanaga, bullir 4 o 5 pastanagues fins que siguin tendres, triturar-les amb unes fulles de menta, 1c de all deshidratat, 1c de ceba deshidratada, un polsim de sal i 2C d’oli d’oliva (si teniu oli macerat amb menta, genial)  Posar el puré sobre unes barquetes de tronc d’api.

             

                                             


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada