dilluns, 12 de juliol del 2021

AMANIDA DANESA

Per aquesta amanida ens caldran  4 ous bullits uns 7 o 8 minuts (1er posar aigua a bullir i afegir-los amb una cullera quan arrenqui el bull), un cop refredats pelar i tallar a trossos. Els ous els podem substituir per daus de tofu macerat amb salsa de soja o miso. 1 dotzena de ravenets tallats a rodanxes, un poma vermella tallada a daus regulars (tirar unes gotes de llimona per que no s’oxidi), una desena d’espàrrecs tallats a trossos cuits 3 minuts al vapor sense les puntes, unes floretes de bròcoli sense les tiges o una altra verdura que tingueu, també pot ser de fulla (ruca, enciam, espinac, Kale....) tallada, tallada, una branca d'api tallada a trossos, i un

grapat de llavors de carbassa torrades o activades i deshidratades.  

Un cop tinguem els ingredients a punt els anem posant en un bol gran.

 

Per la salsa necessitem: un iogurt que posarem en un bol petit juntament amb 1C de mostassa i un bon feix de cibulet tallat petit, afegir la salsa al bol gran, i remenar amb cura per impregnar-ho bé.   

Podem optar en fer una maionesa sense ou: Posar ½ T de llet de soja al vas de la batedora, amb 1 ½ d’oli de gira sol i un pessic de sal marina. Començar a batre a màxima velocitat, sense moure el braç del fons durant 1 minut. Incorporà ½ T d’oli de gira sol i tornar a batre fins que comenci a emulsionar, afegir el suc de mitja llimona i seguir batent fins aconseguir la consistència de maionesa.

Per decorar i per menjar he posat uns brots de ravenets, unes flors de  malva i de cibulet.


                                           


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada